فهرست مطالب
در این مطلب به آموزش شناور ماندن روی آب میپردازیم که یک تکنیک بسیار مهم است که همۀ افراد حتی آنهایی که شناگر نیستند یا علاقهای به شنا ندارند نیز باید آن را بیاموزند تا بتوانند خود را روی آب نگه دارند و مانع غرق شدنشان در اعماق زیاد شوند. آموزش شنا خوابیده نیز در مقالات پول تیکت موجود است.
شناور ماندن در آب یک مهارت پایهای برای زنده ماندن در آب و یک روش مفید برای ماندن بر روی سطح آب است. این کار را میتوان بهراحتی قبل از یادگیری شنا آموخت. شناور ماندن روی آب در دیگر ورزشهای آبی نظیر واترپلو نیز استفاده میشود. حتی اگر شناگر حرفهای نیستید، میتوانید برای افزایش استقامت و یادگیریِ شناوری و پای دوچرخه در آب و افزایش دفعات تمرین، به استخر بروید و قدرت بدنیتان را افزایش دهید.
مقدمات
- در آب راحت باشید و استرس را کنار بگذارید طوری که انگار شما جزئی از آب هستید.
- ابزارها و لوازم شنا برای سهولت شما در شنا به وجود آمدهاند پس حتما از آنها استفاده کنید.
- فردی را در کنار خود داشته باشید که در صورت نیاز به شما کمک کند.
روش اول
۱. از دستها و پاها همزمان استفاده کنید.
از هر چهار اندام در حالی استفاده کنید که بدنتان در حالت عمودی (قائم) قرار دارد و نه در حالت افقی. دقت کنید که اگر بدنتان را به حالت افقی درآورید و شروع به پا زدن بکنید، در واقع شنا را شروع کردهاید نه شناور ماندن در آب را.
۲. سر را بالای آب نگه دارید و سعی کنید بهصورت منظم و معمولی نفس بگیرید.
آرام نفس بکشید. این کار به شما کمک میکند که آرامتر شوید و انرژیتان ذخیره شود.
۳. دستها را بهصورت افقی حرکت دهید.
اگر دستها را به بالا و پایین حرکت دهید، به بالا و پایین کشیده میشوید چون مجبور هستید آنها را به جای اولیهشان بازگردانید. بهجای این کار، دستها را به جلو، در حالی که نزدیک صورت قرار دارند، حرکت دهید. این کار به بالا ماندن بدن در آب کمک میکند. از یادگیری شنا در بزرگسالی نترسید چراکه یادگیری آن به آسانی قابل انجام است.
۴.با پاها دوچرخه بزنید یا به عقب و جلو پا بزنید.
اگر در حال حرکت دادن پاها به صورت دورَانی (دوچرخه) هستید، پاها را زیادی خم یا سفت نکنید. اگر در حال پا زدن به عقب یا جلو هستید، اشارۀ پاها به سمت پایین باشد و بهصورت مداوم پا بزنید.
۵. اگر احساس نیاز میکنید، به پشت دراز بکشید و بهآرامی دستها و پاها را حرکت دهید.
با دراز کشیدن در آب به بدنتان یک استراحت کوتاه بدهید. هنوز لازم است که با هر دو دست و پا پدال بزنید، تا زمانی که بدنتان به حالت عمودی نزدیک شود.
۶. اگر با روی آب ماندن مشکل دارید، از هر وسیلۀ شناوری در آب کمک بگیرید.
یک تکه چوب یا پارو یا هر وسیلۀ شناور دیگری که در دسترس هست میتواند برای ماندن روی سطح آب به شما کمک کند. هرچه انرژی کمتری برای ماندن روی آب صرف کنید، بیشتر میتوانید دوام بیاورید. با تجهیزات شنا آشنا شوید و از آنها استفاده کنید.
روش دوم: تکنیک معلق ماندن
۱.پا زدن سگی را انجام دهید.
پا زدن سگی یعنی حرکت دستها به بیرون و جلو در حالی که پاها به بالا و پایین پدال میزند.
- مزیت: این حرکت نیاز به مهارت چندانی برای انجام ندارد.
- عیب: این کار انرژی فراوانی از شما میگیرد، به همین دلیل نمیتوانید این تکنیک را برای مدت طولانی به کار بگیرید.
۲. پا زدن شلاقی را امتحان کنید.
پا زدن شلاقی یعنی حرکت پا در آب در حالی که دستها برای حفظ تعادل روی آب قرار گرفتهاند. برای انجام ضربه شلاقی، اشارۀ انگشتان شصت بهسمت بیرون باشد و با یک پا به سمت جلو پا بزنید، در حالی که پای دیگر بهسمت عقب حرکت میکند. نکتۀ اصلی در عقب و جلو شدن قوی پاهاست.
- مزیت: در ضربۀ شلاقی، دستها آزاد هستند. در این روش، این فرصت به شما داده میشود که یک کار دیگر با آنها انجام دهید.
- عیب: چون فقط از پاها برای شناور ماندن روی آب استفاده میشود، این روش ممکن است برایتان سنگین باشد.
۳. پا زدن قورباغه ای را انجام دهید.
پا زدن قورباغهای یعنی پاها را بهسمت بیرون و طرفین و سپس به داخل حرکت دهید. اسم دیگر پا قورباغه ای، پا زدن شلاقی سرعتی است. با آوردن پاها در کنار هم شروع کنید. پاها را بهسمت بیرون و طرفین حرکت دهید و سپس سریع آنها را به داخل برگردانید. شنا قورباغه را در وبلاگ پول تیکت آموزش ببینید.
- مزیت: این پا زدن انرژی کمتری نسبت به پا زدن شلاقی و سگی مصرف میکند.
- عیب: این روش بهجای اینکه شما را در آب ثابت نگه دارد، به داخل آب میکشدتان.
۴.پارو زدن را امتحان کنید.
پارو زدن به شما اجازه میدهد که آب را با دستانتان جابهجا کنید. برای پارو زدن، دستها را بهصورت گسترده و رو به بیرون در طرفین خودتان نگه دارید. در حالی که کف دستانتان رو به همدیگر است دستها را یکی پس از دیگری رو به جلو حرکت دهید تا وقتی که آنها تقریباً با یکدیگر تماس پیدا کنند. وقتی که به این حالت رسیدید، کف دستها را بهسمت خارج قرار دهید و دستها را بهسمت بیرون حرکت دهید تا به حالت اولیه برسند. سعی کنید دستها را در حالت معلق در آب به جلو و عقب حرکت دهید.
- مزیت: در پارو زدن، پاها آزاد هستند. این کار به شما اجازه میدهد که برای ثابت ماندن روی آب، تکنیک دیگری را با پاهایتان انجام دهید.
- عیب: شما باید تقریباً تمام بدنتان را (منهای سر) زیر آب نگه دارید.
۵.پا زدن دورانی را انجام دهید.
این حرکت با نام ضربه همزنی هم شناخته میشود. نحوۀ انجام این حرکت به این صورت است که باید یکی از پاها را در جهت عقربههای ساعت حرکت دهید در حالی که پای دیگر در خلاف جهت عقربۀ ساعت در حال حرکت است.
- مزیت: میزان زیادی انرژی را میتوانید ذخیره کنید، البته اگر بتوانید این حرکت را درست و عالی انجام دهید.
- عیب: عالی انجام دادن این تکنیک خیلی سخت است و اغلب افراد برای عالی انجام دادن آن نیاز به تمرین مداوم و زیاد دارند.
۶. حرکت هلیکوپتری را امتحان کنید.
به پشت روی آب بخوابید، درست مانند زمانی که میخواهید روی آب شناور بمانید. بهسرعت دستها را به حالت دایرهای (دورانی) حرکت دهید. پاها را همزمان به بالا و پایین حرکت دهید.
- مزیت: توضیح این حرکت به کودکان خیلی آسان است.
- عیب: حرکت دست دورانی میتواند انرژی زیادی مصرف کند.
اگر کودکی دارید که به شنا علاقمند است، بهتر است بهترین سن آموزش شنا برای کودکان را بدانید تا در آینده یادگیری شنا برای او سخت نشود.
این مطلب را هم ببینید: ویدیوی آموزش شنا توسط مربی ایرانی/ قسمت اول: آمادگی روانی شناگر و آموزش شناوری روی آب
نکتۀ مهم: استفاده از متن و تصاویر این مطلب تنها با ذکر نام و درج لینک پول تیکت مجاز است.
اگر نفسونو حبس کنیم خود به خود میایم رو اب
درسته ولی تا زمانیکه نفس را نگهدارید در صورت تخلیه نفس ناچارا باید از دست و پا بصورت دورانی همزمان استفاده کنید تا به زیر آب کشیده نشوید.
اگه در حالت قرق شدن جفت پاهاتونو به سینه بچسبونید تو عمق هزار متری هم که باشه میاید رو اب